Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2018

Прокуратура на Волині домоглася повернення громаді селища Благодатне незаконно проданого приміщення

Господарський суд Волинської області задоволив позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави до Благодатної селищної ради й одного з благодійних фондів Волині та скасував рішення ради, визнав договір купівлі-продажу об′єкта нерухомого майна недійсним та зобов’язав фонд повернути у комунальну власність приміщення колишньої  школи.

За результатами опрацювання рішень Благодатної селищної ради прокурори виявили  порушення вимог чинного законодавства при проведенні приватизації комунального майна.

З'ясувалося, що всупереч вимогам законодавства про приватизацію, за відсутності затверджених переліків комунального майна, яке підлягає приватизації шляхом викупу, без проведення аукціону чи конкурсу (що дало би можливість громаді поповнити бюджет на більшу суму), благодійному фонду було реалізовано приміщення загальною площею понад 1000 кв. м.

Відтак прокурори в суді наполягали на скасуванні рішення Благодатної селищної ради про затвердження оцінки вартості майна, визнанні недійсним договору його купівлі-продажу та поверненні приміщення громаді селища.

Рішенням суду позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2138