Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2018

За смерть знайомого волинянин відсидить за ґратами 7 років

За принципової позиції прокурорів, Волинський апеляційний суд скасував вирок Ратнівського районного суду, яким 36-річного мешканця села Язавні було засуджено до 4 років та 2 місяців позбавлення волі за вчинення убивства через необережність.
Уночі 21 січня 2017 року нетверезий чоловік у власному будинку, поконфліктувавши зі знайомим після спільного розпивання спиртного, під час бійки завдав йому ударів, від яких потерпілий упав на підлогу, ударився головою й помер.
Суд першої інстанції визнав зловмисника винним у вчиненні вбивства через необережність і призначив йому покарання у виді 4 років та 2 місяців позбавлення волі.
Не погодившись із таким вироком суду, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку, наполягаючи на тому, що обвинувачений убив потерпілого не через необережність, а умисно завдав йому тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть, та вимагаючи для нього суворішого покарання.
Волинський апеляційний суд пристав на позицію обвинувачів і призначив чоловікові покарання  у виді 7 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1973