Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2018

Грабіжник з Нововолинська втрапив за ґрати на 4 роки

За принципової позиції прокурорів, Волинський апеляційний суд скасував вирок Нововолинського міського суду, яким 25-річного мешканця шахтарського міста за вчинення грабежу було засуджено до умовної міри покарання.

Звільнившись умовно-достроково із місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення крадіжки, молодий нероба на шлях виправлення не став та вчинив новий корисливий злочин.

Після опівночі 12 серпня 2017 року, скориставшись безпорадним станом громадянина, який, уживши алкоголь, спав надворі, чоловік відкрито викрав у нього мобільний телефон, годинник, складний ніж та рюкзак, спричинивши потерпілому матеріальну шкоду на суму майже 6 тис. грн.

Суд першої інстанції визнав його винним у вчиненні грабежу (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 186 КК України) й призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку.

Не погодившись із вироком суду першої інстанції, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку, вимагаючи суворішого покарання для обвинуваченого.

Волинський апеляційний суд пристав на позицію обвинувачів та призначив грабіжнику покарання у виді 4 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1876