Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2018

Державного кадастрового реєстратора, який вчинив правопорушення, пов’язане з корупцією, звільнено з роботи

Маневицьким районним судом за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, було притягнуто до відповідальності державного кадастрового реєстратора відділу у Маневицькому районі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Посадовець, всупереч вимогам ч.2 ст. 52 Закону України "Про запобігання корупції", не повідомив про суттєві зміни в майновому стані, придбавши майно (автомобіль), вартість якого перевищує 50 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб.

За принципової позиції прокурорів суд першої інстанції визнав його винним у порушенні додаткових заходів фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу.

Не погоджуючись із постановою суду, правопорушник подав апеляційну скаргу.

Волинський апеляційний суд, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив цю апеляційну скаргу без задоволення, відтак постанова суду першої інстанції набрала законної сили.

Отож посадовцю, окрім сплати штрафу, довелося змінити місце роботи, оскільки чинне законодавство про державну службу передбачає звільнення таких осіб із займаних посад.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2395