Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

За втручання прокурорів на Волині державі повернуто земельну ділянку вартістю понад 10 млн. грн.

На виконання рішення Господарського суду Волинської області, яким  задоволено у повному обсязі позов Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області до одного з сільськогосподарських виробничих кооперативів Ратнівського району, підприємство звільнило самовільно зайняту земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 7,8 га. й вартістю понад 10 млн. грн.
    У березні 2018 року Головне управління Держгеокадастру у Волинській області  у ході перевірки дотримання вимог земельного законодавства при використанні земельної ділянки в урочищі «Вистрів» на території Річицької сільської ради Забродівської об’єднаної територіальної громади Ратнівського району встановило, що виробничий кооператив використовує її без будь-яких правовстановлюючих документів.
Рішення про надання земельної ділянки у користування підприємства її розпорядниками не приймалися, договір оренди не укладався. Попри це кооператив обробив землю та засіяв її.
Керівник кооперативу не заперечував самовільного зайняття земельної ділянки і засівання її травою, проте звільняти ділянку та відшкодовувати завдану державі шкоду не поспішав.
У справу втрутилася прокуратура. Господарський суд Волинської області, приставши на позицію прокурорів, зобов’язав підприємство звільнити та повернути державі самовільно зайняту земельну ділянку. Наразі рішення суду виконано.

Прес-служба прокуратури  області

кількість переглядів: 2040