Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

За втручання прокуратури на Волині державі повернуто земельну ділянку зі ставком вартістю понад 6 млн. грн.

На виконання рішення Любомльського районного суду, яким задоволено позов Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Любомльської районної державної адміністрації, державі повернуто земельну ділянку з угіддям водного плеса площею 2,3 га й вартістю 6,2 млн. грн.

Прокурори з'ясували, що у листопаді 2003 року між райдержадміністрацією та місцевим підприємцем було укладено договір оренди земельної ділянки із земель водного фонду на території Підгородненської сільської ради Любомльського району, строком на 25 років, для риборозведення.

У порушення вимог чинного законодавства розмір орендної плати за користування водним об’єктом та земельною ділянкою в договорі було встановлено без проведення обов’язкової нормативної грошової оцінки, що призвело до ненадходження належних сум коштів до бюджету.

Окрім того, строк дії договору оренди водного об’єкту, який є невід'ємною частиною договору оренди земельної ділянки водного фонду, закінчився у вересні 2016 року. Жодних заходів задля його належного продовження орендар не вжив.

Втрутившись у ситуацію, прокуратура домоглася визнання договору оренди недійсним та повернення ділянки зі ставком державі.

Нині земельну ділянку передано Любомльській районній державній адміністрації, про що складено акт прийому-передачі.

Крім того, припинено право оренди підприємця й право постійного користування землею, про що внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

кількість переглядів: 1865