Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

Прокурори домоглися збільшення у понад 20 разів розміру плати за оренду ділянки в селі Лище

За втручання прокуратури Волинської області один із депутатів Волинської обласної ради платитиме за користування земельною ділянкою площею 13 га на території села Лище понад 160 тис. грн. на рік.

Прокурори, звернувшись до Луцького міськрайонного суду з позовом в інтересах держави в особі сільської ради, домоглися зміни умов договору оренди землі, укладеного між Лищенською сільською радою Луцького району та підприємцем, в частині збільшення орендної плати з 6 до понад 160 тис. грн., адже відповідно до вимог Податкового кодексу України, орендна плата за землю не може бути меншою за земельний податок, встановлений відповідним органом місцевого самоврядування.

Рішенням Лищенської сільської ради встановлено ставку податку на земельні ділянки в розмірі 3% від нормативно-грошової оцінки. Орендар же донині сплачував фіксовану суму, яка є меншою, ніж передбачено законом.

У ході судового розгляду справи відповідач погодився з вимогами прокуратури й відтепер платитиме за користування ділянкою суму, передбачену законодавством.

У зв’язку із добровільним виконанням позовних вимог прокуратури суд закрив провадження в справі.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1667