Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

Волинські прокурори домоглися повернення державі земельної ділянки зі ставком вартістю 4 млн. грн.

На виконання рішення Володимир-Волинського міського суду, яким задоволено позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації, державі повернуто земельну ділянку водного фонду площею понад 10 га й вартістю 4 млн. грн.

Прокурори зверталися до суду, аби зобов’язати спадкоємців підприємця повернути земельну ділянку, яку вони використовували безпідставно.

У листопаді 2011 року між Володимир-Волинською райдержадміністрацією та місцевим підприємцем строком на 15 років було укладено договір оренди земельної ділянки із земель водного фонду для рибогосподарських потреб в урочищі «Мочиська» на території Зарічанської сільської ради за межами населених пунктів.

У травні ж 2013 року підприємець помер, а його спадкоємці не вжили жодних заходів задля внесення змін у договір оренди, а також реєстрації своїх прав на оренду. Окрім того, із 2013 року й дотепер вони не сплачували орендної плати, продовжуючи користуватися ділянкою зі ставком без будь-яких правових підстав.

При цьому земельна ділянка знаходилася в занедбаному стані, прибережна смуга заросла бур’яном, а ставок – очеретом. Подальше таке користування ставком могло призвести до його замулення та, як наслідок, пересихання і зникнення водного об’єкту взагалі.

Втрутившись у ситуацію, прокуратура домоглася повернення ділянки зі ставком державі.

Нині земельну ділянку передано Волинській обласній державній адміністрації, про що складено акт прийому-передачі.

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

 

кількість переглядів: 1737