Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

Нововолинський розбійник втрапив за ґрати на 9 років

 

Прокурори Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення 25-річним мешканцем шахтарського міста за попередньою змовою групою осіб розбою з проникненням у приміщення та незаконного заволодіння автомобілем, а також про пособництво йому його однолітком у вчиненні грабежу.

На початку грудня 2017 року не судимий раніше молодик розповів своєму раніше уже судимому за крадіжку товаришу про порядок роботи автомийки на вулиці Луцькій у Нововолинську, засоби охорони та кількість виручки, яка може знаходитися у закладі, дістав балаклави, які унеможливили б упізнання злочинців, та пообіцяв допомогти зі збутом здобичі.

Уночі 09 грудня раніше судимий зловмисник прихопив із собою співучасника, гумову палицю й макет пістолета та проникнув у приміщення автомийки.  Побивши оператора мийки гумовою палицею та погрожуючи йому убивством, молодики заволоділи  грішми в сумі 4420 грн., мобільним телефоном та ключами від автомобіля «ОРЕL VECТRA», на якому і втекли з місця пригоди.

Пособник взявся продати украдене авто, але не встиг його збути.

Вироком   Володимир-Волинського міського суду раніше судимого молодика визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187 та ч.2 ст. 289 КК України, й призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Його пособнику, який щиро розкаявся у скоєному, призначено покарання у виді  4 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку.

Кримінальне провадження щодо співучасника нападу на автомийку перебуває на розгляді в суді.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2096