Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

У Луцьку шахраї, назвавшись працівниками газової служби, обікрали пенсіонерку

 

Попри неодноразові попередження та застереження Луцької місцевої прокуратури про різні схеми шахрайств та крадіжки, лучани все ще дозволяють себе ошукати.

Так, днями жертвою зловмисників стала 81-річна мешканка обласного центру Волині. У двері її оселі постукав незнайомець, назвався працівником газової служби та розповів, що згідно нововведень, усім людям похилого віку будуть встановлювати нові газові лічильники на пільгових умовах.

Чоловік попрохав заповнити необхідні документи та оплатити вартість послуг в розмірі 1500 грн. Старенька повірила шахраю, впустила до хати й у його присутності дістала всі свої заощадження. Відрахувавши необхідну суму, решту грошей поклала на підвіконня. Відволікши господиню квартири, зловмисник заволодів цими грішми (15 тис. грн. та 700 доларів США), швиденько попрощався й зник.

Луцька місцева прокуратура вкотре застерігає краян не довіряти незнайомцям. Якщо до вас завітала підозріла особа, котра назвалась працівником будь-якої державної чи комунальної установи, насамперед попросіть її пред’явити посвідчення й обов’язково зателефонуйте на підприємство, аби з’ясувати підстави такого візиту. У випадку відмови від надання документів або в разі їх відсутності, одразу телефонуйте в поліцію.

Не впускайте невідомих до помешкання до з’ясування усіх обставин їх візиту!

Не поспішайте віддавати незнайомцям гроші за будь-які послуги, розмінювати чи обмінювати купюри.

У разі будь-яких підозрілих візитів невідомих осіб –  телефонуйте "102".

Лише ваша пильність убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою злочинців!

 

Луцька місцева прокуратура

кількість переглядів: 1762