Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Прокурори наполягають на застосуванні до неповнолітнього винуватця ДТП примусових заходів виховного характеру

Локачинський відділ Володимир-Волинської прокуратури звернувся до суду з клопотанням про застосування до 13-річного мешканця селища Локачі примусових заходів виховного характеру.

Удень 29 квітня 2018 року восьмикласник, не маючи посвідчення водія, за кермом автомобіля марки «BMW 320D» на польській реєстрації рухався вулицею Героїв Майдану в напрямку вулиці Набережної в Локачах і, з’їхавши на тротуар, передньою частиною авто наїхав на пішохода, який заходив у приміщення поза межами проїзної частини.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 35-річний пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження - травматичну ампутацію лівої ноги та травматичний шок.

Зважаючи на те, що винуватець ДТП не досяг 16-річного віку, з якого настає кримінальна відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження потерпілому (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 КК України), прокурори наполягають на застосуванні до нього примусових заходів виховного характеру у виді роз’яснення наслідків його протиправних дій, 2-річного обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього (заборона перебувати з 22 год. 00 хв. по 07 год. 00 хв. поза домівкою, керувати будь-якими видами транспортних засобів, змінювати місце проживання без дозволу територіального органу Національної поліції та служби у справах дітей).

Окрім того,  правоохоронці просять суд передати неповнолітнього під нагляд батькові строком на 2 роки з метою забезпечення постійного контролю за ним.

         У ході досудового розслідування потерпілим заявлено також цивільний позов про стягнення в його користь з батьків школяра моральної шкоди в сумі 200 тис. грн.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1568