Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2018

Завдяки прокуратурі на Волині державному підприємству повернуто земельні ділянки площею майже 150 га та вартістю 60 млн грн

На виконання рішень Господарського суду Волинської області, якими задоволено позовні заяви прокуратури Волині в інтересах держави в особі Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Головного управління Держгеокадастру у Волинській області до одного з приватних підприємств та державного підприємства, державному підприємству "ГрінЕнерго" повернуто 5 земельних ділянок загальною площею майже 150 га й вартістю 60 млн грн. на території Галузіївської сільської ради Маневицького району Волинської області.
Нагадаємо, суд визнав недійсними договори про встановлення земельних сервітутів та зобов’язав приватне підприємство повернути державному підприємству ці земельні ділянки.
    Підставою пред’явлення позову стало те, що договорами було встановлено сервітути, не передбачені Земельним кодексом України, зокрема – безперешкодне використання земельних ділянок для проведення комерційної діяльності, будівництва об’єктів нерухомості, вирощування ягід, горіхів та плодових дерев, а також заборона представникам володільця землі - державного підприємства – входити чи іншим способом проникати на території земельних ділянок.
Нині земельні ділянки повернуті ДП "ГрінЕнерго", про що складено акти приймання-передачі.
Відомості про припинення права на ділянки за приватним підприємством внесені до Державного реєстру прав на нерухоме майно.
   
Прес-служба прокуратури  області

кількість переглядів: 1569