Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

За втручання прокуратури орендар поверне громаді села на Волині земельну ділянку вартістю понад 11 млн. грн., яку орендував неправомірно

Рожищенський районний суд Волинської області задоволив у повному обсязі позов Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Пожарківської сільської ради Рожищенського району, визнавши незаконним рішення сільської ради та недійсним - договір оренди земельної ділянки, і зобов’язав громадянина повернути громаді села Пожарки земельну ділянку площею понад 8 га та вартістю більше 11,5 млн. грн.
Прокурори встановили, що проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування придбаних господарських будівель для вирощування худоби в селі Пожарки був виготовлений у 2009 році на підставі  підробленого сільським головою рішення Пожарківської сільради. У подальшому цей проект землеустрою затверджено та укладено договір оренди землі.
Ухвалою Ківерцівського районного суду Волинської області від 20 лютого 2018 року, яка набрала законної сили, сільського голову звільнено від кримінальної відповідальності за зловживання службовим становищем та службове підроблення  у зв’язку із закінченням строків давності. 
Проте, позаяк громадянин набув право оренди земельної ділянки внаслідок неправомірних дій сільського голови, прокурори в суді наполягали на визнанні незаконним та скасуванні підробленого рішення сільради, а також визнанні недійсним договору оренди землі.
Суд задоволив позовні вимоги прокуратури, відтак земельну ділянку буде повернуто у володіння та користування територіальної громади Пожарківської сільської ради Рожищенського району Волинської області.

Прес-служба прокуратури  області

кількість переглядів: 1560