Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2018

Прокурор у Нововолинську завітала у школу з лекцією. ФОТО

 

Працівники органів прокуратури Волині продовжують зустрічі з учнями шкіл задля формування у підлітків правової свідомості, підвищення рівня правової культури та попередження асоціальних проявів серед неповнолітніх.
Прокурор Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Олена Левчук, завітавши до старшокласників Нововолинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5, провела з ними бесіду на тему «Вчинення неповнолітніми злочинів. Причини та умови, шляхи подолання, відповідальність».
Прокурор ознайомила учнів із діяльністю органів прокуратури, розповіла про її конституційні функції, детально зупинилася на особливостях та підставах кримінальної відповідальності неповнолітніх, насамперед за вчинення кримінальних правопорушень проти власності.
- На злочинність серед неповнолітніх мають влив їхні вікові особливості, серед яких схильність до наслідування, бажання показати себе самостійними, намагання звільнитися від контролю та опіки з боку батьків і вчителів, специфічне трактування таких понять, як сміливість, чесність, дружба, а також неправильна оцінка деяких життєвих ситуацій. Тому, проводячи бесіди з учнями, ми намагаємося налагодити діалог, - зауважує прокурор, - максимально доступно розповідаємо про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення правопорушень і сподіваємося, що поширення серед підлітків такої інформації вплине на підвищення свідомості юних громадян та  на зменшення злочинності у дитячому середовищі.
З цікавістю вислухавши лекторку, учні поставили їй низку запитань, які стосувалися не лише відповідальності за вчинення злочинів, але і роботи в прокуратурі та побутових ситуацій. На всі запитання прокурор дала вичерпні відповіді та наголосила, що такі заходи правоохоронці планують проводити й у майбутньому.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1730