Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2018

Завдяки принциповій позиції прокуратури Волині фермерське господарство повернуло самовільно зайняту земельну ділянку вартістю 3 млн. грн.

 

Лише після звернення прокуратури до суду фермерське господарство повернуло державі самовільно зайняту земельну ділянку площею майже 2,5 га й вартістю 3 млн. грн. в урочищі "Чертиж" у Старовижівському районі Волинської області.

У вересні 2018 року Ковельська місцева прокуратура звернулася до господарського суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати фермерів повернути  ділянку сільськогосподарського призначення державної власності, яку вони  обробили та засіяли соєю.

Факт самовільного  зайняття землі було встановлено у ході проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області перевірки.

При цьому договір оренди землі господарство не укладало, рішення уповноваженими органами про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.

Фермери не оспорювали використання землі й після звернення прокуратури до суду та відкриття провадження у справі господарство звільнило самовільно зайняту земельку ділянку.

Відтак, ухвалою господарського суду Волинської області провадження у справі закрито.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1726