Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

Маневицька місцева прокуратура вимагає повернення територіальним громадам неправомірно наданих в оренду об’єктів нерухомості загальною вартістю понад 1 млн. грн.

Маневицька місцева прокуратура в ході вивчення стану дотримання на території, яка перебуває під її юрисдикцією, вимог законодавства у сфері використання об’єктів нерухомого майна комунальної власності встановила низку порушень при наданні таких об’єктів у користування господарюючим суб’єктам та громадянам.

Прокурори з’ясували, що не у всіх випадках балансоутримувачі майна та майбутні орендарі до моменту укладення договорів проводять оцінку будівель та приміщень, що надаються в оренду. Відсутність же оцінки майна на момент укладення договору оренди порушує вимоги Закону України «Про оренду державного та комунального майна» щодо обов’язкової його оцінки, порядку визначення орендної плати, ефективного використання майна, а також  правильного визначення розміру орендної плати. Недодержання вимог законодавства є підставою для визнання договору оренди недійсним.

Відтак, реагуючи на виявлені порушення, місцева прокуратура звернулася до суду з позовами в інтересах Руднянської сільської та Дубищенської  селищної ради Рожищенського району, а також Карпилівської сільської ради Ківерцівсього району, де суб’єктам господарювання неправомірно передано в користування п’ять об’єктів нерухомості, загальна вартість яких перевищує 1 млн. грн.

У суді прокурори вимагатимуть визнання договорів оренди цих об’єкт недійсними й повернення їх територіальним громадам.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2173