Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2018

Судитимуть двох волинян, які побили мешканця Нововолинська й залишили його помирати

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення двома мешканцями шахтарського міста хуліганства, розбою, викрадення офіційного документу з корисливих мотивів, а  також заподіяння ними громадянину умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, й завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані.

Подія вразила Нововолинськ. Чоловіка з відкритою черепно-мозковою травмою 8 липня 2018 року знайшли на вулиці Луцькій неподалік автозаправної станції.

У ході досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що до його побиття причетні 40-річний та 19-річний мешканці шахтарського міста.

Після опівночі 08 липня зловмисники, вийшовши із автомобіля, накинулися на чоловіка, який переходив вулицю, й почали його бити. При цьому вони відібрали у потерпілого срібний перстень, гроші та банківську картку, з якої потім намагалися зняти готівку.

Коли жертва впала, нападники продовжували завдавати їй ударів по голові.

Непритомного потерпілого зловмисники залишили на узбіччі дороги, хоч і усвідомлювали, що без медичної допомоги він може померти.

Помер чоловік 12 липня 2018 року у лікарні.

Нападників же тепер обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 296, ч. 2 ст. 121, ч. 4 ст. 187,  ч. 1 ст. 357, ч. 1 ст. 135 КК України.

Міру покарання їм обере суд.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1935