Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2018

Прокуратура наполягає на визнанні недійсними договорів на поставку продуктів харчування в заклади освіти Колківської селищної ради

 

Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області, аби визнати недійсними укладені відділом освіти Колківської селищної ради із місцевим підприємцем договори про закупівлю за державні кошти в сумі понад 150 тис. грн. овочів, фруктів та риби для харчування дітей у закладах освіти.
Прокурори з'ясували, що договори укладено сторонами з порушеннями вимог Цивільного й Господарського кодексів України та Закону України «Про публічні закупівлі».
Всупереч вимогам законодавства відділ освіти селищної ради не планував цих закупівель у річному плані, додатку до річного плану та не оприлюднював на веб-порталі Уповноваженого органу (www.prozorro.gov.ua) електронні документи, які б підтверджували планування закупівель товарів.
Не визначено у договорах і конкретного найменування та кількості продукції, ціни за одиницю товару, строку поставки товару, що створює незаконні передумови до можливості закупівлі та поставки тих товарів, які не планувались до купівлі чи поставки, а також можливості коригування ціни чи її різниці, яка може бути суттєвою.
Окрім того, один із договорів про поставку цих товарів був укладений 30 серпня 2018 року, хоч передбачав поставку протягом січня-грудня цього року – в тому числі на період, який уже минув
Відтак прокурори у суді наполягатимуть на визнанні договорів, укладання яких може завдати шкоди місцевому бюджету, недійсними.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1742