Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2018

На Волині прокурори домоглися повернення державі самовільно зайнятої фермерським господарством земельної ділянки вартістю 13 млн. грн.

Господарський суд Волинської області, приставши на позицію Ковельської місцевої прокуратури, зобов’язав одне з фермерських господарств Ковельщини звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею понад 18 га й вартістю 13 млн. грн., яка знаходиться за межами населеного пункту села Грушівка Білашівської сільської ради Ковельського району.

Прокурори зверталися до суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, адже у ході проведеної ГУ Держгеокадастру перевірки з'ясувалося, що фермерське господарство без жодних правовстановлюючих документів використовує цю земельну ділянку.

Ділянка із земель запасу сільськогосподарського призначення державної власності була оброблена та засіяна пшеницею. При цьому договір оренди землі господарство не укладало й рішення органу місцевого самоврядування або державної влади про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.

Факту самовільного зайняття ділянки фермери не заперечували, проте станом на кінець серпня 2018 року добровільно її не звільнили та не повернули.

У справу втрутилася прокуратура.

У суді прокурори домоглися звільнення та повернення державі самовільно зайнятої фермерським господарством земельної ділянки.

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

кількість переглядів: 2054