Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2018

Перед судом постане виходець із Пакистану, який намагався налагодити канал незаконного переправлення іноземців із України у Польщу

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконне переправлення 31-річним мешканцем Чернігівщини, вихідцем з Ісламської Республіки Пакистан, чотирьох іноземців через державний кордон України.

Зловмисник намагався налагодити канал нелегального переміщення до Республіки Польща осіб, що прибули до України з країн Азії.

Він дізнався про способи і порядок здійснення охорони державного кордону України та Республіки Польща, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування прикордонних нарядів.

Чоловік встановив також розмір грошової винагороди за можливість потрапити в Євросоюз – 3000 доларів США за кожного з нелегалів – та знайшов чотирьох клієнтів на переправлення - трьох громадян Бангладешу й одного громадянина Пакистану.

Увечері 9 серпня 2018 року спроба незаконного переміщення цих осіб із України до Польщі була припинена прокурорами спільно із працівниками обласного Управлінням СБУ та підрозділів Державної прикордонної служби.

Нині зловмисника, який перебуває під вартою, обвинувачують у нелегальному переправленні осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Подальшу долю чоловіка, який щиро розкаявся у скоєному та активно сприяв розкриттю злочину, вирішуватиме суд.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1979