Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2018

ПОСАДОВЦЯ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ БУДЕ ЗВІЛЬНЕНО З ПОСАДИ ЧЕРЕЗ ВЧИНЕННЯ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ПОВЯЗАНОГО З КОРУПЦІЄЮ

Луцьким міськрайонним судом області за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, було притягнуто начальника одного з відділів Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Посадовець, всупереч вимогам ч.1 ст. 45 Закону України "Про запобігання корупції", несвоєчасно, без поважних причин подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік.

За принципової позиції прокурорів суд першої інстанції визнав його винним у порушенні вимог фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу.

Не погоджуючись із постановою суду, правопорушник та його захисник подали апеляційну скаргу.

Днями апеляційний суд області, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив апеляційну скаргу без задоволення, відтак постанова суду першої інстанції набрала законної сили.

Отож посадовцю, окрім сплати штрафу, доведеться змінити місце роботи, оскільки чинне законодавство про державну службу передбачає припинення державної служби таких осіб.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1631