Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2018

Ківерцівські прокурори протидіють злочинам у природоохоронній сфері

Прокурори Ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури вживають вичерпних заходів задля викриття фактів незаконних рубок дерев, а також притягнення винних осіб до відповідальності.

Упродовж січня-серпня 2018 року Ківерцівським відділом місцевої прокуратури до суду з обвинувальними актами скеровано сім кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки дерев, три з яких розглянуто, стосовно винних осіб постановлено обвинувальні вироки, чотири – перебуває на розгляді.

Зазначимо, що із числа скерованих до суду кримінальних проваджень, які перебувають на розгляді, – два направлено з угодами про визнання винуватості, у яких підозрювані на стадії здійснення досудового розслідування добровільно відшкодували заподіяні державі збитки на суму понад 30 тис. грн.

Також до суду скеровано чотири обвинувальні акти за фактами вчинення крадіжок лісопродукції, два з яких розглянуто та стосовно винних осіб постановлено обвинувальні вироки, решта – перебуває на розгляді.

Так, 11 вересня 2018 року до Ківерцівського районного суду скеровано обвинувальний акт відносно жителя села Хопнів Ківерцівського району, який вчинив крадіжку трьох колод дерева породи «дуб», чим спричинив Державному підприємству «Ківерцівське лісове господарство» матеріальну шкоду на суму понад 12 тис. грн.

У ході досудового розслідування в кримінальному провадженні чоловік повністю визнав свою вину у вчиненні крадіжки лісопродукції, яку слідчим підрозділом районного відділу поліції вилучено та повернуто власнику.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2063