Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2018

Володимир-Волинські прокурори домоглися повернення державі земельної ділянки зі ставком вартістю 4 млн грн

На виконання рішення Володимир-Волинського міськрайонного суду, яким задоволено позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації, державі повернуто земельну ділянку водного фонду площею понад 10 га й вартістю 4 млн. грн.

Прокурори з'ясували, що у листопаді 2011 року між Володимир-Волинською райдержадміністрацією та місцевим підприємцем строком на 15 років було укладено договір оренди земельної ділянки із земель водного фонду для рибогосподарських потреб в урочищі «Мочиська» на території Зарічанської сільської ради за межами населених пунктів.

У травні ж 2013 року підприємець помер, а його спадкоємці не вжили жодних заходів задля внесення змін у договір оренди, а також реєстрації своїх прав на оренду. Окрім того, із 2013 року вони не сплачували орендної плати, продовжуючи користуватися ділянкою зі ставком без будь-яких правових підстав.

При цьому земельна ділянка знаходилася в занедбаному стані, прибережна смуга заросла бур’яном, а ставок – очеретом. Подальше таке користування ставком призвело б до його замулення та, як наслідок, пересихання і зникнення водного об’єкту взагалі.

Відтак прокурори в суді домоглися повернення земельної ділянки державі. Наразі рішення суду виконано, ділянку зі ставком повернуто у державну власність, про що свідчить акт прийому-передачі.

Вживаються заходи задля внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1907