Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2018

Судитимуть мешканця Володимира-Волинського, який відправляв волинян у трудове рабство в Республіку Білорусь

 

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вербування й переміщення 27-річним мешканцем Володимира-Волинського 9 людей у Республіку Білорусь задля їхньої трудової експлуатації.
Упродовж 2016 року молодик підшуковував на Волині чоловіків, які перебували в уразливому стані, не мали роботи та постійного заробітку, обіцяв їм гарні умови праці на підприємстві в одному із районів Мінської області Республіки Білорусь та переміщав у сусідню державу.
Там люди потрапляли в трудове рабство й змушені були, проживаючи в нелюдських умовах, у будь-яку погоду, цілодобово, без вихідних, без належного харчування, незалежно від стану здоров'я випасати та доглядати корів. У разі непокори їм погрожували й били, не даючи можливості повернутися на Батьківщину, а їхній заробіток привласнював обвинувачений.
Зауважимо, що під час вчинення цих кримінальних правопорушень молодик  в Україні був засуджений за умисне тяжке тілесне ушкодження та хуліганство до 5 років позбавлення волі, проте звільнений від відбуття призначеного покарання зі встановленням 3-річного випробувального строку.
Тепер же його судитимуть за торгівлю людьми (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 149 КК України).
Суд, призначаючи обвинуваченому покарання, врахує, що він вчинив злочин щодо особи похилого віку, особи з інвалідністю, особи, яка страждає на психічний розлад, має вади розумового розвитку.
Довідково: Згідно із санкцією ч.2 ст. 149 КК України, за вербування, переміщення людини з метою експлуатації, з використанням обману чи уразливого стану особи, вчинені щодо кількох осіб, повторно, або за попередньою змовою групою осіб, поєднані з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1821