Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2018

На Волині прокурори вимагають від фермерського господарства повернути державі самовільно зайняту земельну ділянку вартістю 13 млн. грн.

 

Ковельська місцева прокуратура Волинської області звернулася до господарського суду з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати одне з фермерських господарств Ковельщини звільнити самовільно зайняту земельну ділянку вартістю 13 млн. грн.

У ході проведеної Головним управлінням Держгеокадастру в області перевірки з'ясувалося, що фермерське господарство без жодних правовстановлюючих документів використовує земельну ділянку площею понад 18 га на території Ковельського району Волинської області.

Ділянка із земель запасу сільськогосподарського призначення державної власності оброблена та засіяна пшеницею. При цьому договір оренди землі господарство не укладало й рішення органу місцевого самоврядування або державної влади про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.

За результатами перевірки було складено акт та визначено розмір шкоди, завданої державі внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки – понад 24 тис. грн.

Факту самовільного зайняття ділянки фермери не заперечували, проте станом на кінець серпня 2018 року добровільно її не звільнили та не повернули.

У справу втрутилася прокуратура.

У суді прокурори вимагатимуть від фермерського господарства звільнити та повернути державі самовільно зайняту земельну ділянку.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1960