Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2018

На Волині перед судом постане посадовиця ДП "Центр державного земельного кадастру", яку обвинувачують в заволодінні та розтраті в складі організованої злочинної групи майже 1,2 млн. грн. коштів підприємства

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо начальника відділу Волинської регіональної філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», яку обвинувачують у вчиненні в складі організованої злочинної групи розтрати та заволодіння коштами державного підприємства в особливо великих розмірах, а також службового підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України).

Дев'ятеро членів організованої злочинної групи – керівник та працівники регіональної філії ДП "Центр ДЗК" – упродовж 2011- 2013 років заволоділи та вчинили розтрату коштів підприємства на суму майже 1 млн. 200 тис. грн.

Роль обвинуваченої полягала в тому, що вона підшуковувала підставних осіб для фіктивного працевлаштування й укладання від їхнього імені фіктивних цивільно-правових угод, завіряла за вказівкою керівника філії підробленим підписом такі угоди та долучені до них акти прийому виконаних робіт і розрахунки.

Зауважимо, що з квітня 2015 року жінка перебувала в розшуку та наприкінці грудня 2017 року її було затримано в Аргентині. Попри відсутність договірних відносин між Україною та Аргентинською Республікою у сфері екстрадиції, аргентинські компетентні органи ухвалили рішення про її видачу за запитом української сторони на засадах доброї волі і взаємності, що стало безпрецедентним випадком у сфері міжнародного співробітництва.

Невдовзі обвинувачена постане перед судом, який обере їй покарання.

Провадження щодо інших членів організованої злочинної групи теж перебувають на розгляді у суді.

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

кількість переглядів: 2385