Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2018

Судитимуть технічного директора ДП "Волиньвугілля"

Нововолинським відділом Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про надання колишнім виконувачем обов’язків генерального директора державного підприємства "Волиньвугілля" завідомо неправдивої інформації  органами державної влади, з метою отримання дотації при відсутності ознак злочину проти власності та вчинення ним  нецільового використання бюджетних коштів у великих розмірах (кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 222 та ч. 1 ст. 210 КК України). 

Правоохоронці встановили, що у квітні 2015 року посадовець, подавши до Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області документи з метою перерахування дотації у вигляді державної підтримки вугледобувних підприємств, зазначив у них завідомо неправдиву інформацію про обсяг заборгованості з заробітної плати по відокремленому підрозділу «Шахтоуправління «Нововолинське»,  віднісши заборгованість по технічній одиниці, яка ліквідовувалася, до загального обсягу заборгованості, тим самим здійснивши видатки бюджетних коштів, при відсутності ознак злочину проти власності, на суму понад 3,5 млн. грн.

Крім того, протягом лютого-березня 2016 року він незаконно витратив бюджетні кошти в сумі понад 1,6 млн. грн., виділені для погашення простроченої заборгованості із заробітної плати працівникам, на інші цілі, для яких вони не виділялися з Державного бюджету, а саме погасив заборгованість, яка не входить до фонду оплати праці підприємства та фінансується із коштів, отриманих від реалізації вугільної продукції.

Невдовзі посадовець, котрий щиро розкаявся у вчиненому та активно сприяв розкриттю злочинів, постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

 

кількість переглядів: 2297