Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2018

Військовозобов'язаного мешканця Нововолинська судитимуть за ухилення від навчальних зборів

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про ухилення 39-річного військовозобов’язаного мешканця Нововолинська від навчальних зборів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 337 КК України).
Чоловік у квітні 2016 року був прийнятий на військовий облік до Нововолинського об'єднаного районного військового комісаріату  після проходження військової служби у Збройних Силах України по мобілізації, висновком військово-лікарської комісії  у лютому 2017 року визнаний придатним до військової служби.
19 липня 2018 року, його, як резервіста, в приміщенні комісаріату  призвано на навчальні збори шляхом надання повістки та озвучення вголос її змісту.
Отримувати повістку громадянин відмовився,  про що було складено акт відмови. Будучи належним чином попередженим про кримінальну відповідальність  за ухилення від навчальних зборів, 01 серпня 2018 року він до військкомату  без поважних причин не з'явився.
Відтак тепер чоловік, який щиро розкаявся у скоєному, постане перед судом.

Довідково: згідно санкції ч.2 ст. 337 КК України, за ухилення військовозобов’язаного від навчальних зборів передбачено покарання у виді штрафу до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2305