Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2018

Прокуратура захищає інтереси держави у сфері державної та комунальної власності

Органи прокуратури цьогоріч вживали заходи представницького характеру щодо захисту інтересів держави в суді у сфері державної та комунальної власності.

До судів Волинської області прокурорами пред’явлено позовів з цих питань на 609 тис. грн., задоволено 2 позовні заяви цієї категорії на суму 124 тис. грн. Решта перебувають на розгляді у судах.

Як уже повідомлялося, Маневицька місцева прокуратура звернулася до господарського суду області  з позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку до підприємця, аби зобов’язати суб’єкт господарювання звільнити приміщення пам’ятки архітектури національного значення площею 43,4 кв. м., вартістю понад 175 тис. грн., яке розташоване у селищі Олика Ківерцівського району, та повернути його балансоутримувачу – історико-культурному заповіднику. 

Крім того, рішенням господарського суду Волинської області задоволено позовну заяву Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Луцької міської ради та відділу управління майном міської комунальної власності міської ради до громадської організації "Відродження національних традицій" про стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди і зобов’язання передати нежитлове приміщення вартістю 100 тис. грн.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1933