Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2018

Камінь-Каширські прокурори – на сторожі природоохоронного законодавства

Прокурори Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом крадіжки лісодеревини жителем одного з сіл району.

У червні 2018 року чоловік викрав з території Видертського лісництва ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» лісодеревину породи сосна, спричинивши підприємству збитків на  суму майже 3,5 тис. грн.

Суд визнав зловмисника, який у повному обсязі відшкодував завдані збитки, винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн.

Зауважимо, що громадянин у 2015 році вже був судимий за незаконну порубку лісу, однак належних висновків не зробив.

Задля спонукання громадян дотримуватись чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, Камінь-Каширський відділ Маневицької місцевої прокуратури звернувся до суду з позовом в  інтересах держави в особі однієї з сільських рад району, аби стягнути з іншого громадянина майже 50 тис. грн. шкоди, заподіяної незаконною порубкою лісу.

Попередньо чоловіка було притягнуто до адміністративної відповідальності працівниками лісової охорони ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» за ст. 65 КУпАП (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур). Тепер же йому доведеться ще і відшкодувати заподіяні своїми незаконними діями збитки.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1735