Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2018

За втручання прокурорів громадяни повертають до бюджету безпідставно отриману соціальну допомогу

Органи прокуратури Волині значну увагу приділяють вивченню питання щодо додержання законності при отриманні громадянами з бюджету державних соціальних допомог сім'ям з дітьми чи малозабезпеченим сім'ям.

За перше півріччя поточного року прокурорами виявлено випадки приховування громадянами реальних доходів та відомостей про майновий стан, внаслідок чого їм безпідставно нараховувались та виплачувались бюджетні кошти в рамках соціальних допомог, призначених для дітей. Після виявлення ж таких фактів громадяни відмовлялися добровільно повернути до бюджету незаконно отримані виплати.

Відтак, органи прокуратури області уже в судовому порядку вимагали від громадян повернути до бюджету такі кошти.

Так, судом задоволено позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах управління соціального захисту населення Володимир-Волинської районної державної адміністрації до мешканки княжого міста, яка, маючи у власності дві земельні ділянки та отримуючи дохід від здачі їх в оренду, приховала ці відомості при зверненні за призначенням допомоги малозабезпеченим сім'ям. Судом постановлено стягнути з неї майже 9 тис. грн. зайво виплаченої допомоги.

Мешканка Ковеля приховала відомості про наявність у її власності двох квартир, що не надавало права на отримання соціальних виплат. За позовом прокурора відповідачкою до бюджету повернуто понад 5 тис. грн.

Всього упродовж 2018 року прокурорами до суду пред’явлено                   5 позовних заяв про стягнення  до бюджету з громадян безпідставно отриманих ними державних соціальних допомог сім'ям з дітьми чи малозабезпеченим сім'ям на суму понад 50 тис. грн.

Окрім того, відносно однієї особи, яка навмисно підробила документи про свій матеріальний стан, розпочато кримінальне провадження, яке скеровано до суду з обвинувальним актом.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2102