Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2018

Лучанина засудили за пропаганду війни та сепаратистські заклики

За принципової позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Волинської області 22-річного лучанина засуджено до реальної міри покарання за розповсюдження матеріалів з публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, знищення майна, захоплення будівель, що загрожують громадському порядку, а також заклики до розв’язування воєнного конфлікту.

Усі ці матеріали молодик у 2014 році розміщував на своїй сторінці у соціальній мережі "Вконтакте". Серед них – відомості про проведення тренінгів для бойовиків, інформація про набір у "Народне ополчення Донбасу і Новоросії" з контактними даними "мобілізаційного управління Міністерстваоборони ДНР", відеозвернення із сепаратистськими закликами.

Зазначимо, що суд розглядав матеріали провадження за відсутності обвинуваченого,який був обізнаний про розпочате кримінальне провадження, проте переховувався від органів слідства і суду задля ухилення від кримінальної відповідальності.

Визнавши молодика винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3 ст. 109, ч.ч. 1,2 ст. 110, ч.1 ст. 295 та ч.1 ст. 436 КК України, Луцький міськрайонний суд призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1824