Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2018

Прокуратура Волині вимагає додержання конституційних прав ув’язнених

У прокуратурі області на постійному контролі перебуває питання нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Упродовж І півріччя 2018 року за результатами перевірок у цій сфері органами прокуратури Волині розпочато 4 кримінальні провадження, внесено 79 документів реагування, до відповідальності притягнуто 67 посадовців, скасовано та приведено у відповідність до вимог чинного законодавства 4 акти.

Не допущено скоєння засудженими особами в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення області насильницьких злочинів, втеч, фактів порушення строків перебування осіб у порядку кримінального та адміністративного судочинства.

Перекрито 134 канали доставки заборонених предметів до зон, що охороняються, із яких 16 каналів доставки наркотичних засобів.

Викрито факт отримання працівником ДУ «Луцький слідчий ізолятор» неправомірної вигоди за пронесення в охоронювану зону установи заборонених предметів для одного з ув’язнених. За цим фактом розпочато кримінальне провадження, у якому досудове розслідування триває.

Оперативними підрозділами установ виконання покарань і ДУ «Луцький слідчий ізолятор» вдалось попередити вчинення засудженими та ув’язненими 18 злочинів і надано допомогу правоохоронним органам у розкритті 88 злочинів. Зменшився рівень злочинності серед засуджених та ув’язнених (з 5 у І півріччі 2017 року до 1 злочину). Завдяки скоординованим діям органів прокуратури області розшукано 12 засуджених осіб, які ухилялися від відбування призначеного покарання.

Установлено два факти неналежного надання в установах державної кримінально-виконавчої служби області медичної допомоги засудженим. За цими фактами прокуратурою області у березні цього року розпочато кримінальні провадження, досудові розслідування у яких тривають.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2161