Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2018

Органи прокуратури Волині – на захисті прав дітей

Завдяки вжитим прокуратурою заходам у першому півріччі 2018 року на Волині не допущено зростання злочинності у підлітковому середовищі (48 злочинів, як і минулого року). Натомість більш ніж вдвічі зменшилась кількість неповнолітніх, які вчинили кримінальні правопорушення (з 41 до 17, або 58,5%).

Ювенальними прокурорами забезпечено процесуальне керівництво у 71 кримінальному провадженні щодо неповнолітніх. До суду направлено 36 обвинувальних актів, з яких чотири - з угодами про примирення та два з угодами про визнання винуватості.

Так, до суду скеровано кримінальне провадження стосовно ще одного неповнолітнього підозрюваного, причетного до вбивства у 2016 році у Нововолинську 16-річної Катерини Литкіної. Також, до суду прокурорами направлено обвинувальний акт про вчинення неповнолітнім в групі з дорослими семи незаконних заволодінь транспортними засобами у Луцьку. З угодами про визнання винуватості скеровано до суду кримінальне провадження стосовно трьох неповнолітніх, які наприкінці минулого року, перебуваючи у слідчому ізоляторі, через виявлення у них заборонених предметів (мобільних телефонів) вчинили активний фізичний опір працівникам установи та заподіяли останнім тілесні ушкодження.

Під час кримінального переслідування неповнолітніх не допущено випадків незаконного їх затримання та незаконного обрання запобіжних заходів. Відсутні також факти незаконного притягнення підлітків до кримінальної відповідальності.

Завдяки комплексному підходу у сфері ювенальної юстиції прокурорами упродовж 6 місяців 2018 року на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства пред’явлено 9 позовів на загальну суму 399 тис. грн., задоволено 8 позовів на суму 1,1 млн. грн.

Реально виконано судових рішень на суму 431 тис. грн.

Робота прокурорів у сфері ювенальної юстиції продовжує бути одним із найважливіших напрямків прокурорської діяльності.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1878