Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

Оскаржуючи судові рішення, волинські прокурори домагаються, аби кожен, хто вчинив злочин, був покараний в міру своєї вини

Однією із засад кримінального провадження є законність і саме прокурор як сторона у кримінальному провадженні через оскарження судових рішень покликаний забезпечити відновлення, захист й реалізацію прав і законних інтересів осіб та держави, для того, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини.

За шість місяців 2018 року місцевими судами області розглянуто 1096 кримінальних проваджень, із них з ухваленням вироків – 865.

Прокурорами забезпечено участь в апеляційному розгляді близько 200 кримінальних проваджень, в тому числі у 11 - з ухваленням нових вироків апеляційною інстанцією у зв’язку із задоволенням апеляційних скарг прокуратури, поданих з мотивів несправедливості та м’якості призначеного обвинуваченим покарання.

Упродовж першого півріччя 2018 року прокурорами подано 79 апеляційних скарг на судові рішення, ухвалені в кримінальних провадженнях.

Цьогоріч за результатами апеляційного розгляду кримінальних проваджень задоволено апеляційні скарги прокурорів на незаконні судові рішення щодо 74 осіб.

Зокрема, щодо 69 осіб апеляційною інстанцією змінено та скасовано  вироки у кримінальних провадженнях.       

Третина задоволених апеляційною інстанцією скарг прокурорів подавалися у зв’язку із невідповідністю застосованого судом примусу щодо обвинувачених вимогам об’єктивності та справедливості.

Так, за апеляційною скаргою прокурора судом апеляційної інстанції скасовано вирок Ковельського міськрайонного суду, яким громадянина визнано винним у вчиненні розспусних дій та задоволення статевої пристрасті неприроднім способом щодо двох малолітніх падчерок.

За результатами розгляду апеляційного перегляду суд погодився з доводами прокурора й ухвалив новий вирок про засудження чоловіка до покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Касаційною інстанцією цьогоріч задоволено скарги прокурорів щодо  6 осіб. Також, прокурорами подано 31 касаційну скаргу на судові рішення, ухвалені у кримінальних провадженнях.

Прокурори й надалі робитимуть усе можливе для того, аби кожен, хто вчинив злочин, отримав справедливе покарання.

 

 

Прес-служба прокуратури області  

кількість переглядів: 1648