Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

За втручання прокуратури підприємству таки доведеться сплатити кошти на розвиток інфраструктури міста Рожище

 

Верховний суд підтвердив правомірність позиції Маневицької місцевої прокуратури та залишив без змін рішення Господарського суду Волинської області й постанову Рівненського апеляційного господарського суду про стягнення з ТзОВ “Волинська нафтогазова компанія” 138 тис. грн. пайової участі у розвиток інфраструктури міста Рожище.

Прокурори встановили, що підприємство, всупереч вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ухилилось від укладення договору пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту та сплати відповідних коштів до місцевого бюджету.

Так, проводячи реконструкцію АЗС у Рожищі, товариство не звернулося до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію у міську раду задля укладення такого договору, а після здачі об’єкта на листи органу місцевого самоврядування з повідомленнями про необхідність укладення договору та сплати коштів відповідало відмовою.

Втрутившись у ситуацію, прокурори у суді домоглися стягнення з підприємства цих коштів, проте господарське товариство, не погодившись із рішенням суду першої інстанції, оскаржило його апеляційному, а потім і у касаційному порядку.

Суди апеляційної та касаційної інстанції, дослухавшись до доводів прокурорів, залишили в силі рішення Господарського суду Волинської області.

Зауважимо, що у відповідності до вимог  Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», сплачені підприємством кошти будуть використані для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Рожище.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1701