Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2018

Володимир-Волинська місцева прокуратура вимагає повернення державі земельної ділянки зі ставком вартістю 21 млн. грн.

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Березовичівської сільської ради Володимир-Волинського району до підприємиці, аби стягнути заборгованість з орендної плати, розірвати договір оренди землі та ставка й повернути державі земельну ділянку водного фонду площею 30,6 га та вартістю 21 млн. грн.

У ході вивчення стану дотримання вимог чинного законодавства при використанні земель та об’єктів водного фонду прокурори з'ясували, що у лютому 2007 року між Володимир-Волинською райдержадміністрацією та фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди цієї земельної ділянки із земель водного фонду на території Березовичівської сільської ради за межами населених пунктів, терміном на 49 років.

До 2016 року підприємиця справно сплачувала орендну плату за ділянку зі ставком, який використовувала для рибного господарства та надання послуг з відпочинку і спортивного рибальства.

Проте у 2016-2017 роках вона неналежно виконувала умови договору оренди й заборгувала місцевому бюджету орендну плату.

Окрім того, комісія із представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади Володимир-Волинського району і Волинської області засвідчила, що орендарка використовує земельну ділянку всупереч екологічним та природоохоронним вимогам, відтак ділянка перебуває у занедбаному стані, а подальше таке користування водним об’єктом призведе до його замулення та, як наслідок, пересихання і зникнення взагалі.

Втрутившись у ситуацію, прокуратура вимагає стягнення з орендарки заборгованої орендної плати, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки зі ставком державі.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2372