Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2018

Судитимуть викрадачів волинянина

Луцькою місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо двох мешканців обласного центру Волині, які викрали громадянина, незаконно позбавили його волі та вчинили розбій і вимагання.

Уночі 25 березня 2018 року двоє чоловіків, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності (один – за умисне вбивство), напали на потерпілого поблизу житлового будинку на вулиці Гордіюк у Луцьку, силою помістили у мікроавтобус та завезли у село Городище-2 Луцького району, де проживав один із викрадачів.

Дорогою жертві надягнули на голову мішок, били та погрожували розправою.

Помістивши чоловіка у підвал, зловмисники відібрали у нього кошти та мобільний телефон і, продовжуючи бити, вимагали 2000 доларів США. При цьому потерпілого примусили написати розписку про отримання ним цієї суми у борг від одного з нападників, аби продемонструвати її батькам жертви, щоб могти одержати від них "заборговане".

Попри те, що вхід у підвал був забарикадований і його охороняв собака бійцівської породи, викраденому громадянину вдалося втекти.

Нападників обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146, ч.2 ст. 186, ч.2 ст. 189 КК України.

Подальшу їхню долю вирішуватиме суд.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2073