Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2018

Прокуратура Волині вивчає законність рішення апеляційного суду, згідно з яким водію, який збив підлітка на вулиці Дубнівській в Луцьку, призначено покарання зі встановленням іспитового строку

Прокуратура Волинської області вивчає рішення апеляційного суду області у кримінальному провадженні про порушення 59-річним лучанином правил безпеки дорожнього руху, що спричинили потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, та залишення потерпілого у небезпеці.

Як відомо волинянам,  дорожньо-транспортна пригода трапилася зранку 8 грудня 2016 року. Чоловік автомобілем марки «Mercedes Benz» рухався вулицею Дубнівською в Луцьку з боку села Підгайці в напрямку Київського майдану та допустив наїзд на 16-річного пішохода, котрий переходив проїзну частину дороги по пішохідному переході.

Унаслідок ДТП пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження й досі перебуває у важкому стані.

Згідно з рішенням суду першої інстанції, який визнав водія винним  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України, йому було призначено покарання у виді 4 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Апеляційний же суд області, задовольнивши апеляційну скаргу потерпілих та обвинуваченого, призначив винуватцю ДТП покарання у виді 3 років позбавлення волі зі встановленням 3-річного іспитового строку. Додаткове покарання у виді позбавлення права керування транспортними засобами на строк 3 роки залишено в силі.

Вивчивши вирок апеляційного суду на предмет законності, прокурори в термін, визначений законодавством, приймуть рішення про необхідність його оскарження в касаційному порядку.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1572