Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2018

Прокурори відстояли вирок винуватцю смертельної ДТП, якого засуджено до 5 років позбавлення волі

Прокуратура Волинської області відстояла в  суді апеляційної інстанції вирок в кримінальному провадженні про порушення 28-річним мешканцем Львова правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого.
Нагадаємо, увечері 24 квітня 2016 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля марки "Volkswagen Golf ", чоловік рухався автодорогою "Ковель-Жовква" з Володимира-Волинського в напрямку Ковеля. Перевищивши дозволену швидкість, він допустив зіткнення автомобіля з автомобілем марки "Урал-4320", який рухався в попутному напрямку та здійснював поворот ліворуч.
Унаслідок отриманих у ДТП травм пасажир  "Volkswagen Golf " помер у лікарні.
Попри те, що горе-водій визнавав свою вину лише частково і заперечував факт перебування в стані алкогольного сп’яніння, те, що ДТП трапилося унаслідок дій обвинуваченого було повністю доведено зібраними у провадженні доказами.
Володимир-Волинський міський суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
Не погодившись із вироком, винуватець ДТП оскаржив його в апеляційному порядку, проте, дослухавшись до доводів прокурорів, апеляційний суд Волинської області залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2053