Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2018

За втручання прокуратури на Волині державі повернуто земельну ділянку вартістю 35 млн грн

 

Рішенням Господарського суду Волинської області задоволено у повному обсязі позовну заяву Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Ковельської Районної державної адміністрації до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Зоря» про розірвання договору оренди землі та зобов‘язання повернути земельну ділянку сільськогосподарського призначення, розташовану за межами населених пунктів на території Велицької сільської ради Ковельського району  площею понад 64 га ринковою вартістю близько 35 млн. гривень.

Підставами для пред‘явлення позову прокурором слугувало істотне порушення орендарем умов договору оренди земельної ділянки, яким визначено умови її використання та збереження, у тому числі використання за цільовим призначенням та відповідно до вимог чинного законодавства.

Однак, у  ході проведення Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області  перевірки дотримання вимог земельного законодавства на орендованій земельній ділянці встановлено, що її частину площею 34 га, надану за договором оренди як сіножать, господарство розорало й використовує та обробляє, як ріллю, а також засіяло зерновими культурами жита.

При цьому товариство не сплачувало орендної плати відповідно до фактичного використання, відтак орендодавець  не отримував належної плати за використання земельної ділянки, як ріллі.

За втручання прокуратури й результатами розгляду справи судом договір оренди землі розірвано. Ділянку повернуто розпоряднику – Ковельській РДА – для визначення ефективного її використання новим орендарем і наповнення місцевого бюджету. 

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2339