Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

Понад тисячу волинян цьогоріч шукали захисту в прокуратурі

У першому кварталі 2018 року органами прокуратури Волині розглянуто понад тисячу звернень. Третину з них скеровано до органів державної влади, місцевого самоврядування, державного контролю, до компетенції яких належить вирішення піднятих громадянами проблемних питань.

          З урахуванням властивих для органів прокуратури області функцій вирішено прокурорами 641 звернення. Переважна більшість звернень стосувались питань досудового розслідування (419 або 65%), з яких менше половини надійшло від учасників кримінальних проваджень.

          З вирішених задоволено 7 звернень (5 – з питань досудового розслідування та 2 – з питань представництва інтересів держави в суді).

          Також за результатами розгляду 13 звернень внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

          У відповідях на звернення їх авторам надавались роз’яснення вимог чинного законодавства, у тому числі компетенції прокуратури, можливість поновлення порушених прав у судовому або іншому встановленому законом порядку.

          На особистому прийомі в органах прокуратури області прийнято 237 громадян, з них 61 – керівниками прокуратур.

Забезпечено здійснення виїзних прийомів за місцем роботи та проживання громадян.  Графіки проведення виїзних прийомів заздалегідь розміщуються у засобах масової інформації.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1661