Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2018

У Луцькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів обласного центру та Луцького району

У Луцькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності, в тому числі її організованим формам та з ознаками корупції за 2017 рік на території  міста Луцька та Луцького району.

Інформуючи учасників наради про результати роботи за рік, керівник місцевої прокуратури Артур Томашевський зауважив, що на кінець 2017 року в місті Луцьку досягнуто зниження рівня злочинності, зокрема на 14,2% зменшилась кількість облікованих злочинів проти життя та здоров'я. На 15,3% вдалось досягти зменшення кількості облікованих злочинів проти власності. Суттєвого зменшилася кількість вчинених хуліганств, розбійних нападів, злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, дорожньо-транспортних пригод.

На території Луцького району на 14,2%  досягнуто зменшення злочинів середньої тяжкості. Суттєво зменшилось число зареєстрованих злочинів проти власності, а це на 16,0%. Більшість кримінальних правопорушень цієї категорії складають крадіжки, вчинення яких також зменшено на 21,5%. На 57,1%  знизився рівень грабежів, на 57,5% знизився рівень шахрайств. На 17,8% зменшено кількість злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, а також на 26,7% злочинів щодо незаконного заволодіння транспортними засобами. На 57,1% зменшено кількість злочинів проти громадського порядку.

Водночас, вжиті заходи правоохоронними органами міста та району виявились недостатніми і на сьогодні суттєво не вплинули на вирішення усіх нагальних проблем з питань протидії злочинності в місті Луцьку та Луцькому районі.

Низький рівень їх розкриття, малоефективна робота оперативних підрозділів поліції щодо їх попередження на стадії готування, вказують на нагальну необхідність активізації такої роботи, підвищення її ефективності, у тому числі шляхом особистого контролю з боку керівників поліції.

Одним з першочергових завдань правоохоронної системи є забезпечення ефективної протидії корупційним злочинам у всіх сферах життєдіяльності суспільства, насамперед при використанні бюджетних коштів.

Неприпустимими є випадки самоусунення окремих працівників поліції від проведення або допущення формалізму при здійсненні індивідуально-профілактичної роботи з особами, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Таким чином, проблемні питання боротьби зі злочинністю, її організованими формами, корупцією, превентивної діяльності потребують комплексного вирішення правоохоронними органами міста Луцька та Луцького району.

Учасниками наради розроблено низку узгоджених заходів задля посилення протидії злочинності та утвердження законності і правопорядку в місті та районі. 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1649