Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2018

Понад 4 тисячі волинян шукали захисту своїх прав у прокуратурі

Попри звуження обсягу повноважень прокуратури минулоріч до органів прокуратури Волині за захистом своїх прав звернулося  4118 громадян. Третина цих звернень скерована за належністю до органів державної влади, місцевого самоврядування, державного контролю. Вирішено в органах прокуратури області було 2452 звернення, 34 з яких – задоволено.

Вирішено прокурорами також 55 звернень, які надійшли від народних депутатів України, 2 з них задоволено.

З урахуванням властивих для органів прокуратури функцій більшість звернень стосувались питань досудового розслідування. Левову частку таких звернень становили скарги на рішення та дії слідчих поліції, 25 з яких визнанні обґрунтованими та скасовані незаконні процесуальні рішення.

Також за результатами розгляду 45 звернень внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зменшилась кількість звернень з питань застосування прокуратурою представницьких повноважень, додержання законодавства при виконанні рішень судів та інших органів, щодо захисту прав дітей.

          Із вирішених звернень зазначених категорій задоволено звернення адвоката  з приводу незаконного утримання у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців Державної міграційної служби України громадянина Народної Республіки Бангладеш. В ході розгляду звернення встановлено, що іноземець згідно з рішенням суду підлягав негайному звільненню з установи. Проте звільнили його лише за результатами розгляду письмової вказівки прокурора, скерованої керівнику вказаної установи.

Також задоволено звернення про порушення майнових прав неповнолітнього, який з 2015 року відбуває покарання в Державній установі «Ковельська виховна колонія» і є дитиною, позбавленою батьківського піклування. До засудження хлопець перебував на повному державному утриманні у навчально-реабілітаційному центрі Івано-Франківської обласної ради, адміністрація якого, до поміщення неповнолітнього у виховну колонію, виконувала щодо нього функцію опікуна.

Засуджений, маючи на особистих банківських рахунках кошти,  упродовж двох останніх років неодноразово звертався щодо їх зняття та використання для власних потреб до адміністрації виховної колонії. Однак, керівник установи не вжив заходів до встановлення над неповнолітнім засудженим опіки або піклування з числа представників органів опіки та піклування, що унеможливлювало отримання та розпорядження неповнолітнім особистими коштами.

На усунення виявлених порушень прокуратурою області скеровано начальнику ДУ «Ковельська виховна колонія» вказівку, за результатами розгляду якої права неповнолітнього поновлені.

Особлива увага в органах прокуратури Волині приділяється особистому прийому громадян. Упродовж 2017 року на особистому прийомі прийнято 952 громадянина.

Забезпечено здійснення виїзних прийомів за місцем роботи та проживання громадян.  Загалом у 2017 році безпосередньо прокурором області проведено 12 таких прийомів, заступниками прокурора області – 31.

Графіки проведення виїзних прийомів заздалегідь розміщуються у засобах масової інформації.

 

Прес-служба прокуратури області

        

          

 

кількість переглядів: 1949