Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2023

За втручання прокуратури на Волині упереджено незаконне використання 174 мільйонів бюджетних коштів

Господарський суд Волинської області задоволив позовну заяву Волинської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби та визнав недійсними два рішення тендерного комітету і договір закупівлі робіт зі здійснення капітального ремонту автомобільної дороги у Луцькому районі на суму  понад 174 мільйони гривень.

Прокурори з'ясували, що у жовтні 2021 року Державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» за результатами закупівлі уклало із одним із господарських товариств договір на проведення цих робіт.

Згодом орган державного фінансового контролю при проведенні моніторингу процедури закупівлі виявив порушення у діях замовника робіт – не відхилення його тендерним комітетом пропозиції суб’єкта господарювання, яка не відповідала вимогам тендерної документації на торги.

Натомість замовник неправомірно допустив до аукціону  товариство, яке не надало дозвільних документів на виконання окремих робіт підвищеної небезпеки, що виступали предметом закупівлі, визначив його переможцем та уклав із ним договір підряду.

Окрім того, розпорядник бюджетних коштів при складанні тендерної документації включив до складу договірної ціни додаткові витрати, не передбачені діючими на час закупівлі національними стандартами із визначення вартості будівництва.

Погодившись із доводами прокурора, суд задоволив позовні вимоги у повному обсязі, відтак за втручання прокуратури упереджено незаконне використання 174 мільйонів гривень із бюджету.

  

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 241