Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2022

Прокурори у суді домоглися зобов'язання Ковельської міської ради збільшити штатну чисельність Служби у справах дітей виконкому

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Ковельської окружної прокуратури в інтересах держави до Ковельської міської ради, визнав протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язав збільшити штатну чисельність Служби у справах дітей виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Прокурори з'ясували, що на території Ковельської громади проживає 17390 дітей, з них: 31 дитина-сирота, 82 дитини,  позбавлені батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби; 63 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах.

При цьому штатна чисельність Служби у справах дітей виконавчого комітету Ковельської міської ради складає 3 штатні одиниці, що не може гарантувати забезпечення належного захисту прав дітей.

Відповідно до вимог Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» штатна чисельність ССД при такій кількості дітей мала б становити мінімум десять одиниць.

Окружна прокуратура зверталася до міськради з листом про усунення цього порушення, проте воно не було усунуте.

Відтак, звернувшись до суду, прокурор  домоглися визнання такої бездіяльності протиправною та зобов’язання органу місцевого самоврядування привести штатну чисельності працівників Служби у справах дітей виконавчого комітету у відповідність до вимог Закону.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 874