Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2022

На Волині прокурори домоглися від підприємства звільнення приміщення пам’ятки архітектури національного значення вартістю понад 5 мільйонів гривень

Господарський суд Волинської області задоволив позов Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Любешівської районної державної адміністрації та зобов'язав приватне підприємство звільнити приміщення пам’ятки архітектури національного значення - Келій монастиря піарів вартістю 5,3 млн грн, яке суб'єкт господарювання використовував незаконно.

Прокурори з'ясували, що підприємство розмістило офіс у приміщенні монастиря ХVІІ ст. у селищі Любешів без попереднього погодження Міністерством культури України факту передачі у користування приміщень пам’ятки для зайняття підприємницькою діяльністю, укладення договору оренди й сплати коштів до бюджету.

Таке використання не сприяло збереженню автентичності пам’ятки, призводило до поступового втрачання нею культурної та історичної цінності.

Втрутившись у ситуацію, прокурори домоглися від підприємства звільнення приміщення.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1110