Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2022

Збитки державному підприємству на суму 1,8 мільйона гривень – на Волині судитимуть посадовців шахти

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про заволодіння шляхом зловживання службовим становищем державним майном на суму 1,8 мільйона гривень та службове підроблення (ч.5 ст.191, ч.3 ст. 28, ч.1 ст.366 КК України), вчинені у складі організованої групи трьома посадовцями однієї з шахт державного підприємства «Волиньвугілля».

Слідство встановило, що упродовж січня-липня 2020 року директор, головний інженер та начальник технічного комплексу шахти вносили неправдиві відомості в офіційну статистичну та бухгалтерську документацію щодо ваги та об’ємів видобутої вугільної продукції і відпускали її у подальшому поза бухгалтерським обліком.

Таким чином вони незаконно заволоділи в інтересах третіх осіб 1200 тоннами вугілля, чим завдали шкоди державному підприємству в розмірі майже 1,8 млн гривень.

Викриття посадовців – спільна робота прокурорів, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ та Головного управління Національної поліції у Волинській області.

 

Пресслужба обласної прокуратури

кількість переглядів: 1381