Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2021

Екскерівника Шацького національного парку судитимуть за службову недбалість, якою державі завдано збитків на понад 7 мільйонів гривень

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Територіальним управлінням ДБР у Львові кримінальному провадженні про вчинення колишнім директором Шацького національного природного парку службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 367 КК України).

Слідство вважає, що посадовець у 2017 році внаслідок неналежного виконання посадових обов’язків, у порушення вимог чинного законодавства без отримання відповідних дозволів та лімітів видав лісорубні квитки, на підставі яких проведено незаконні рубки формування і оздоровлення лісів на території об’єкта природно-заповідного фонду, чим завдав державі збитків на суму понад 7, 3 мільйона гривень. 

 Довідково: санкцією ч.2 ст. 367 КК України за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1330