Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

Викритого на одержанні неправомірної вигоди працівника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області взяли під варту

За принципової позиції прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури суд обрав головному спеціалісту одного з відділів  Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, викритому на одержанні неправомірної вигоди, запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Слідство вважає, що службовець налагодив схему систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності за не перешкоджання та не створення штучних перешкод у здійсненні законної підприємницької діяльності, зокрема, шляхом затримки фітосанітарного контролю під час оформлення вантажу з рослинами в режимі «імпорт».

Затримали його 30 березня 2021 року під час одержання від підприємця чергового траншу "данини" у розмірі 100 доларів США.

Головному спеціалісту повідомлено про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Окрім того, його відсторонено від займаної посади.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Волинської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1496